Historien bag MAS Seeds
Siden 1949 har vi samarbejdet med landmænd
Maïsadour®-koncernens frøafdeling blev oprettet i 1949, få år efter oprettelsen af et landmandskooperativ i 1936 i det sydvestlige Frankrig. Ambitionerne var høje: at udvikle, producere og levere majshybrider af høj kvalitet til det hurtigt voksende franske marked. I 75 år er dette eventyr fortsat med stor succes. Sorterne fra MAS Seeds® blev med tiden dyrket over hele Frankrig og Europa og nu også i Asien, Amerika og Afrika. Alligevel forbliver vi tro mod vores oprindelige værdier og vores tætte forhold til landmændene. De landmænd, som ikke blot er vores kunder, men også vores andelshavere. Det motiverer hver dag vores teams til at udvikle løsninger, der kan øge landmændenes bæredygtighed og rentabilitet og samtidig optimere afgrødernes udbytte og kvalitet.
I dag er MAS Seeds® en international frøvirksomhed med aktiviteter ikke kun inden for majs, men også solsikke, raps, lucerne og mange andre afgrøder. Med disse nye, udfordrende ambitioner blev der i 2018 foretaget en total re-branding med nyt navn og nyt image, som stadig trækker på virksomhedens historie, men som er bedre egnet til den internationale platform og repræsenterer vores forskelligartede forretningsaktiviteter.
I 2023 bliver vores formål Act Together for a Changing Agriculture grundlaget for vores brand med det formål at understrege vores ambition om at bidrage til den agroøkologiske omstilling i så høj grad som muligt. For vi er overbeviste om, at det er den rigtige vej at gå.
Vores historie
En ambitiøs gruppe landmænd fra det sydvestlige Frankrig går sammen om at forbedre deres kornproduktion og landbrugsaktiviteter. Året 1936 markerer grundlæggelsen af landmandskooperativet, der i dag er kendt som The MAÏSADOUR Cooperative Group.
Med målet om at udvikle, producere og levere majshybrider af høj kvalitet til det hurtigt voksende franske marked påbegynder landmændene i kooperativet deres frøaktiviteter med at producere majsfrø. Den første producerede majssort var IOWA 4417, der blev høstet i 70 deciton. Året 1949 markerer fødslen af kooperativets frøafdeling, der i dag er kendt under brandet MAS Seeds®.
I takt med at produktionsaktiviteterne tager til, stiger investeringerne også. Den første komplekse fabrik til tørring og forarbejdning af frø bliver bygget i 1952.
Frøproduktionen når 4 tons i 1957. Øget kapacitet og udvidelsesplaner følger lige efter.
Nye siloer med en jernbane markerer den øgede effektivitet og kapacitet. 🚂
Forarbejdningsanlæg nummer to i Saint-Vincent-de-Tyrosse bliver bygget for at styre indsamlingslogistikken og øge produktionen yderligere.
Med en ambition om at skabe højtydende og lokalt tilpassede majshybrider gennemfører andelsselskabets frøafdeling de første forsknings- og udviklingsaktiviteter ved at anskaffe, udvælge og krydse forældrelinjer.
I takt med at kooperativet vokser, får brandet større betydning. Landmændene vælger MAÏSADOUR som deres nye navn for at markere majsaktiviteterne (maïs på fransk) omkring floden Adour.
med dedikerede drivhuse og laboratorier.
Maïsadour-standen på en landbrugsmesse i Frankrig.
Efterhånden som majsaktiviteterne modnes, begynder frøafdelingen at diversificere udbuddet. Den nye forsknings- og udviklingsafdeling registrerer sin første hybrid VIKI.
Det nye hovedkvarter er placeret ved indgangen til det store område på 29 hektar.
Der oprettes en bioteknologisk afdeling, der skal anvende nye forædlingsteknikker til at skabe majs- og solsikkehybrider.🔬.
Den internationale udvikling begynder med oprettelsen af det første datterselskab uden for Frankrig.
Dage i marken med holdet
Salgsmøde
Det første datterselskab i udlandet med frøproduktionsfaciliteter.
Frøafdelingen i kooperativkoncernen bliver officielt et datterselskab under brandet Maïsadour® Semences.
Diversificeringen af frøaktiviteterne fortsætter med lanceringen af et forædlingsprogram for rapsfrø på forsknings- og udviklingslokationen Rhodon.
En af de mest moderne frøfabrikker i Europa bliver bygget i Mogilev i Ukraine. Den nye fabrik imødekommer det stadigt stigende behov for kvalitetsfrø i Østeuropa.
Vi tager et stort skridt i retning af at diversificere vores portefølje med opkøbet af virksomheden SEMFOR sammen med porteføljen af frøblandinger og forarbejdningsanlægget.
for at styrke vores vækst på verdensplan.
Maïsadour® Semences bliver til MAS Seeds®: Et nyt navn og et nyt brand, der passer bedre til de udfordrende ambitioner, den internationale vækst og den diversificerede frøforretning.
I den 1.500 m2 store bygning, som ligger ved siden af forsøgsmarkerne, udvælger MAS Seeds’ R&D-team hybrider, der er tilpasset de lokale forhold, og udvikler nye linjer. Dette sted bliver også hovedkontor for datterselskabet og samler dermed administrations-, salgs- og marketingmedarbejdere.
Med købet af FGI's tropiske majsforædlingsprogram åbner den nye forsknings- og udviklingslokation og datterselskabet i Queretaro. Endnu et nyt skridt i retning af at skabe større mangfoldighed i vores majsforædlingsprogram og i vores kommercielle portefølje samt at understøtte vores internationale udvikling. Stedet fungerer også som produktionsbase for vintergenerationen for at øge vores forædlingskapacitet.
Det nye datterselskab nær den ivorianske hovedstad omfatter et forsknings- og udviklingscenter og et salgsteam, der er ansvarlig for at teste og udvikle en tropisk majsportefølje, der er tilpasset områdets klimatiske og landbrugsmæssige særpræg.
Mottoet for MAS Seeds® bliver en del af brandet og understreger vores ambition om at bidrage til omstillingen af landbruget. Sammen med vores landmænd og kunder understøtter vi et regenerativt landbrug for også at kunne imødekomme fremtidige udfordringer – ACT TOGETHER FOR A CHANGING AGRICULTURE.