GREEN+ ensilagemajs

For at forbedre konserveringen og sikre foderets næringsværdi har MAS Seeds®’s forsknings- og udviklingsafdeling udviklet GREEN+ ensilagemajsgenetik, der kan sikre hvert trin i produktionen, fra høst gennem siloen til dyrefoder. GREEN+-sorterne er resultatet af 15 års forædlingsarbejde og har den genetiske kapacitet til at klare sig godt under varme og tørre forhold , til at forbedre kvaliteten af løvet og til at udvide høstvinduet fra 5 til 10 dage.

Høst af ensilagemajs ved optimal modenhed

Kvægavlernes mål nr. 1 i Europa er at høste på det rigtige tidspunkt for at optimere kvaliteten og bevarelsen i siloen.

At høste mellem 32-35 % af tørstoffet er et godt kompromis mellem udbytte, foderværdi og konserveringskvalitet.

Ensilagemajshybrider er et vigtigt redskab til at hjælpe husdyrproducenter med at styre fodersikkerheden og -effektiviteten i lyset af de ændrede klimaforhold. Forskning viser, at to tredjedele af landmændene i dag ikke høster deres ensilagemajs på det optimale stadie. Ved at vælge den rigtige ensilagemajs – som GREEN+ fra MAS Seeds® – kan du få større høstfleksibilitet og en bedre foderkvalitet i din silo.

Hvad er stay-green?

Stay-green er defineret som en genetisk evne hos en majssort til at udskyde modningen af blade og stængler, så den kan fortsætte sin fotosynteseproces i længere tid.

I lyset af klimaforandringer og tørkestress bliver det optimale høstvindue for ensilagemajs kortere og mere uforudsigeligt. Vores frøforskningsteam hos MAS Seeds® har brugt over 15 år på at undersøge de morfologiske og fysiologiske faktorer i majsplanten, der påvirkes af tørke.

Det har fået os til at udvikle GREEN+-linjen af majshybrider, som har en forbedret evne til at reagere på stress, herunder en længere stay-green-periode. Disse genetiske fremskridt gør det muligt at sikre, at hvert trin i produktionen af ensilagemajs – fra høst til dyrefoder og silokvalitet – er forbundet med lavere risiko og er mere rentabelt for din gård.

Opbevaringskvalitet

+3% MERE ENSILAGE MED GREEN+.

MAS Seeds®-eksperter analyserede mere end 500 majssiloer over to år i 10 europæiske lande. GREEN+ hybrider har vist et højt niveau af opløselige sukkerarter ved høst samt en højere andel af grønne dele , som forbruger mere ilt i siloen. Det giver GREEN+ hybrider en hurtigere start på fermenteringen og et hurtigere pH-fald i siloen. Med GREEN+ er tabet begrænset med mindre påvirkning fra bakterieaktiviteter, og ensilagekvaliteten bevares bedre.

*GRØN+ Silo vs Klassisk Silo

Karakteristika for GREEN+ hybrider

  • Planten holder sig godt grøn
  • Mere fleksibilitet til at høste +5 til 10 dage*.
  • Bedre organisering af høstplanlægningen
  • Mere opløseligt sukker i planten
  • Bedre konservering i siloen +3% fodertilvækst*.
  • Hurtigere start af fermentering og pH-sænkning
  • Langsommere udvikling af kornets tørstof
  • Højere udnyttelse af stivelse +5% fordøjelig stivelse*.
  • Korn er lettere at crashe

Oplev vores nye GREEN+ hybrider

GREEN+-porteføljen tilbyder flere ensilagemajssorter af alle modningsgrader, der er udviklet af R&D-teamet i vores forskningsprogram for majsensilage.

MAS Seeds® ensilagehybrider testes i miljøer, som landmænd dyrker for at give et ensartet udbytte under gode og dårlige forhold , idet der tages hensyn til flere parametre som udbyttepotentiale, sygdomstolerance, tørketolerance og tolerance over for lejesæd. GREEN+-hybrider skal også give energi gennem fibre og stivelse.

Hybrider skal sikre fodereffektivitet i et skiftende klima

MAS Seeds® majsensilage R&D har i 15 år arbejdet med planters tørketolerance.
GREEN+ porteføljen er resultatet af denne forskning.

Forskning og udvikling

Find et produkt

Oplev et komplet udvalg af majs til alle formål – korn, ensilage eller biogas, til økologisk landbrug, til tempererede eller tropiske områder.

Kontakt os

Vores lokale teams besøger gårde og distributører på stedet for at give dig den bedste rådgivning til dit sted. Find din lokale MAS Seeds®-konsulent ved at besøge et lands hjemmeside eller udfylde vores kontaktformular her.