Produktion af frø

Hver frøenhed, vi producerer, gennemgår en lang proces fra planlægning over opformering til landmandens hoveddør. Vi samarbejder med mere end 500 lokale landmænd og logistikvirksomheder, beskæftiger fuldtids- og sæsonmedarbejdere og følger en unik kvalitetsprocedure, så vi kan levere frø af høj kvalitet til landmænd over hele verden.

PLANLÆGNING

Hver enkelt enhed begynder med en omhyggelig afgrødeplanlægningsproces i op til 3 år før levering. I løbet af denne proces skal forældrefrø af hver sort produceres i forvejen, og den rigtige mark med de rigtige vækstbetingelser skal planlægges.

MARKPRODUKTION

Såning af hver enkelt hybrid sker, ca. 1 år før frøet er klar til salg. Til produktion af hybridfrø sås han- og hunplanter efter en streng procedure for hver sort, hvad angår vækstbetingelser, afstand, isolering, emaskulation og bestøvning frem til høst..

HØST OG FORBEREDELSE AF FRØ

Hver sort ankommer til fabrikkerne og gennemgår en forberedelse i flere trin, herunder: sortering, tørring, afskalning, kalibrering og bejdsning.

KVALITETSKONTROL

Gennem hele processen fra høst til pakning bliver der mellem hvert produktionstrin taget frøprøver og testet for kvalitetsindikatorer igen og igen for at sikre den bedst mulige kvalitet.

PAKNING OG CERTIFICERING

Hen mod slutningen af processen bliver hver frøsort mærket efter enhedsstørrelse og behandlingstype. Alle fabrikker er udstyret med en tryk-, mærknings- og certificeringsafdeling, der arbejder under lokal officiel og lovgivningsmæssig kontrol. Denne proces garanterer, at kun certificerede kvalitetsfrø når frem til kundernes marker.

LEVERING

Vores logistikteam samarbejder med meget erfarne internationale speditionsfirmaer om at levere frøene til lokale frøforhandlere i det enkelte land. Forhandlerne koordinerer landmændenes bestillinger og leverancerne til slutkunderne.

Frøkvalitet er i højsædet

Hvert eneste frøforarbejdningsanlæg har højteknologisk industriel kapacitet og er certificeret efter ESTA-kvalitetssikringssystemet i Frankrig, Spanien og Ukraine. Hvert eneste anlæg følger en strengt styret kvalitetsprocedure. Produktionsprotokollerne er tilpasset den enkelte sort med kvalitetskontrol på hvert eneste trin i processen. Vi anvender ”a la carte”-kalibreringsmetoder for at garantere den bedste frøhomogenitet i hver pose. Vores fabrikker i Frankrig, Spanien og Italien er ØKO-certificerede for at kunne levere den samme høje kvalitet i økologiske frø.

Områder med frøproduktion

En stor del af frøproduktionen foregår ude i marken i et af de 7 produktionslande. I hvert enkelt land producerer vores markteams kvalitetsfrø efter ensartede strenge protokoller inden for vores frøavleres og vores fabrikkers netværk af marker. Vores frøproduktionsafdeling har sin egen forsknings- og udviklingsafdeling med det formål at udvikle innovationer inden for frøbejdser, produktionsteknologier og kvalitetsstyring samt konstant at sikre en mere bæredygtig frøproduktion.

4 fabrikker

  • Haut-Mauco, Frankrig
  • Zaragoza, Spanien
  • Mogilev, Ukraine
  • San Pietro di Morubio, Italien

7 produktionslande

Ud over Frankrig, Spanien, Ukraine og Italien har vi udvidet vores produktionsområde til Rusland, Tyrkiet, Italien og Mexico for at diversificere vores frøkilder og være tættere på markederne. MAS Seeds tilbyder også forældrelinjer, eksperimentelle frø og produktionsnetværk uden for sæsonen i Afrika og Amerika.

Fabrikker med frøproduktion

HAUT-MAUCO, Frankrig

> 12 000 ha produktionskapacitet

Fabrikken blev bygget i 1970 og råder over et netværk af 250 landmænd og et team på 30 faste medarbejdere til produktion og forarbejdning:

  • majs
  • solsikke
  • vinterraps
  • andre afgrøder

ZARAGOZA, Spanien

> 5 000 ha produktionskapacitet

Siden 1992 har et netværk af 130 landmænd og et team på 10 faste medarbejdere produceret og forarbejdet:

  • majs
  • Solsikke
  • vinterraps
  • korn
  • sorghum

MOGILEV, Ukraine

> 6 000 ha produktionskapacitet

Siden 2010 har et netværk af 30 landmænd og et team på 25 faste medarbejdere produceret og forarbejdet:

  • majs
  • solsikke
  • vinterraps
  • korn

SAN PIETRO DI MORUBIO, Italien

Specialiseret i afgrøder til diversificering

Semfor, der blev opkøbt i 2016, og MAS Seeds Italy råder over et forarbejdningsanlæg, hvor der kan fremstilles mere end 300 forskellige typer blandinger og rene afgrøder, herunder

  • mellemafgrøder
  • foderblandinger
  • specialblandinger
  • sojabønner
  • lucerne
  • sorghum
  • græsser
  • korn

Vi producerer frø med respekt for vores naturressourcer

Vi anvender markproduktionsmetoder, der understøtter biodiversitet, forbedrer jordkvaliteten og kulstofbalancen og reducerer påvirkningen fra klimaforandringerne. Vi har øget vores indsats med tiltag, der er i overensstemmelse med vores formål om at agere for et landbrug i forandring.

Vores tiltag, der støtter biodiversitet og jordens frugtbarhed

  • Vi udvælger og bruger mellemafgrøder for at begrænse virkningen af nematoder, forbedre jordens produktivitet og reducere den jorderosion, der forekommer i vores produktionsområder med sandjord.
  • Biavlere underviser produktionshold og landmænd i bedste praksis
  • Vi opretter arbejdsgrupper med landmænd for at udvikle nye produktionsteknikker.

Vores tiltag, der reducere vores miljømæssige
påvirkning

  • Vi reducerer kemisk afgrødebeskyttelse, hvor det er muligt, såsom brug af trichogramma mod europæisk majsborer eller mekanisk ukrudtsbekæmpelse.
  • Vi producerer frø så tæt på markedet som muligt for at begrænse transportrelateret CO2-udledning.
  • Vi udvikler høstteknikker ved lavere luftfugtighed for at reducere tørretiden og dermed reducere gas- og energiforbruget.
  • Vi bruger præcisions- og beslutningsværktøjer til at reducere vand- og gødningsforbruget.
  • Vi forbedrer os løbende for at reducere vores CO2-aftryk og samtidig bevare vores produktivitet.

4

Fabrikker

3 til hybrider og 1 specialiseret i blandinger og andre foderafgrøder. Hver fabrik har kvalitetskontrol og højteknologiske processer

500

landmænd

specialiseret i frøformering og markproduktion

25 000

hektar

produktionskapacitet i 7 lande

230

teammedlemmer

arbejder med markproduktion, forarbejdning, forsyning og forskning inden for frøproduktion